Fandí mu Češi i boxer Mayweather. UFC nadchl uzbecký zápasník, co se fotí i s českou vlajkou

Nejslavnější MMA liga světa viděla o víkendu parádní představení v podání Machmuda Muradova, který knockoutoval Američana Trevora Smithe. Uzbecký zápasník ale udělal radost především českým fanouškům, kteří si „Macha“ zamilovali, stejně jako jeden z nejbohatších sportovců planety – boxer Floyd Mayweather.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Machmud Muradov

Machmud Muradov | Zdroj: Profimedia

Capital One Arena, kde své zápasy obvykle hrají hokejisté nebo basketbalisté Washingtonu, viděla v sobotu trochu jiné představení. V rámci galavečera UFC on ESPN 7 se v ní totiž představila elita MMA a bylo se rozhodně na co dívat.

Největší hvězda MMA se vrací. McGregor oznámil termín zápasu a nadiktoval si soupeře

Číst článek

Z českého pohledu byl největším tahákem souboj uzbeckého bijce Machmuda Muradova s domácím Trevorem Smithem, na jehož konci se po fantastickém výkonu radoval prvně jmenovaný borec. Ten nadchl nadchl nejen fanoušky, ale i vedení nejprestižnější zápasnické organizace UFC, když ve třetím kole poslal zkušenějšího soupeře k zemi.

Uzbekistán a Česko dělí sice vzdálenost zhruba 4500 kilometrů, ale v jedné věci jsou si až překvapivě blízko – lásce k Machovi, jak se u nás Muradovovi lidově přezdívá. Devětadvacetiletý zápasník se v České republice zabydlel v roce 2011, a protože se vždy věnoval bojovým uměním, zamířil do tělocvičny, kde se ho ujal trenér Petr Kníže.

Díky atraktivnímu stylu zápasení a hlavně úspěchům si Macha v Česku rychle oblíbili a skromný Uzbek dál tvrdě makal a čekal na svoji příležitost. Ta nakonec přišla.

Osudové setkání?

V roce 2017 zavítal do Prahy jeden z nejbohatších sportovců planety a neporažený boxerský šampion Floyd Mayweather.

Možná za to mohla náhoda, možná Muradovova znalost cizích jazyků, každopádně tihle dva si zkrátka „sedli“ a stali se dobrými přáteli. Americký boháč navíc přibral skromného Čechouzbeka pod svá křídla a s nadsázkou se dá říct, že od té doby zaregistroval Muradovovu tvář celý svět.

Family for life 🙌🏽 follow my brothers @Floyd Mayweather @Jizzymack

20:13 – 13. 10. 2019

1 65

Pak už to bylo jen na Machovi, aby ukázal své umění a probojoval se až do slavné UFC, což se mu v září letošního roku povedlo. V ostrém debutu s Italem Alessiem Di Chiricem zvítězil a teď o uplynulém víkendu o sobě dal hodně nahlas vědět. Nebylo divu, že organizace označila Muradovovův souboj se Smithem za „výkon večera“.

💵 IN THE BANK 💵 #UFCDC

08:00 – 08. 12. 2019

62 584

Fanoušci UFC po celém světě se tak učí nové jméno, které v budoucnu může konkurovat těm nejlepším. A Machova láska k Česku? Tu opět doložil pozápasovou fotkou z oktagonu, když si na rameni kromě uzbecké vystavil i českou vlajku.

Michal Markup Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme