Oštěpařka Nikola Brejchová bude maminkou

Co mají společného výškařka Zuzana Hlavoňová a trojskokanka Šárka Kašpárková? Kromě toho, že jsou obě špičkové atletky, letos oslavily první narozeniny svých dětí. Ale tím rozrůstání atletické rodiny nekončí. Letos se k nim přidala půlkařka Eva Šebrlová, která přivedla na svět syna desetibojaři Romanovi Šebrlemu. A na cestě už je další přírůstek. Oštěpařka Nikola Brejchová, známější pod rodným jménem Tomečková, dnes oznámila, že také čeká miminko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brejchová Nikola

Brejchová Nikola | Foto: Český atletický svaz

Nikolo, přijměte gratulaci k té radostné události, která vás čeká. S oznámením, že se jí narodí dítě vás včera trochu předběhla Kateřina Neumannová. Ale kdy má mimiko přijít na svět?

V červnu. Nevím, kdy ho čeká Katka, ale obávám se, že jsme na tom asi stejně.

Na rozdíl od Kateřiny Neumannové to u vás asi bylo plánované, ne?

Určitě. To vyznělo i z rozhovorů, před měsícem dvěma, kdy jsem říkala, že všemu nechám volný průběh. Chtěli jsme dítě a povedlo se to tak brzo, až se divím. Ale jsem šťastná.

Větší štěstí by z vašeho pohledu bylo nakonec z narození holčičky, nebo chlapečka? Dá-li se to vůbec říci ...

Myslím, že důležité je, aby to bylo zdravé. Ale přednost bych dala určitě klukovi.

Z pohledu sportovní stránky, je to taková náplast za možná ne úplně vydařenou sezónu?

Já bych to nazvala spíše takovou neviditelnou medailí. Lidský život je přece jen něco nádherného a předčí i sportovní medaile.

Kdybychom to měli porovnat, z jakého kovu by medaile musela být, aby se vyrovnala narození potomka?

(Se smíchem) O tom se asi moc spekulovat nedá. Vyvážit lidský život nějakou hodnotou nejde.

Nelitujete třeba toho, že minimálně v nadcházející sezóně, možná ve dvou, budete v oštěpařském sektoru chybět?

Myslím, že to nebude až tak špatné. Jestli mám rodit v červnu, příprava na olympiádu do Athén (v roce 2004 - pozn. aut) je velmi snadná. Přece jen, oštěpaři stačí chystat se od listopadu a olympiáda je až další léto. Šance připravit se na olympiádu je tedy velmi reálná. Vynechala bych tedy jen jednu sezónu, ne dvě.

Oštěpaři sice v zimě nemají halovou sezónu, ale nepředpokládám, že by úplně zaháleli a nic nedělali. Jak se těšíte na to, že váš program bude letos jiný?

Myslím, že si to moje tělo zaslouží po těch "x" operacích, kolapsech a problémech. Asi si jenom odpočinu a na to se těším. Nezažila jsem to už nějakých patnáct let. Samozřejmě, že se ale hýbat budu, protože nechci takzvaně hnít. (Následoval výbuch smíchu)

Pohyb bude předpokládám spíše rekreační...

Budu chodit do posilovny a neustále se udržovat, ale opravdu jenom rekreačně. Fyzičku si chci uchovat, abych mohla co nejdříve po porodu znovu začít trénovat.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme