Rusko - Španělsko ve sledovaných finále 1:1

Evropský šampionát basketbalistů skončil senzační výhrou Ruska, které ve finále v Madridu zdolalo domácí Španělsko 60:59. Španělé, kteří nepřetržitě vedli 30 minut, doplatili na špatnou střelbu trestných hodů. Bronzové medaile si na krk pověsili Litevci po výhře nad obhájci titulu z Řecka. Reprezentanti Pyrenejského poloostrova však nesmutní, překvapivě získali titul mezi volejbalisty. Ve finále mistrovství Evropy v Moskvě Španělé také senzačně porazili domácí sbornou 3:2 na sety, když odvrátili dva mečboly a tiebreak páté sady získali poměrem 16:14. Bronz mají Srbové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FIBA EuroBasket 2007

FIBA EuroBasket 2007

Úřadující světoví šampioni ze Španělska tak neprolomili prokletí pořadatelských zemí. Basketbalové ME dokázalo jako hostitel vyhrát jen Německo v roce 1993, kdy zdolalo předchůdce dnešních vítězů. Svěřenci trenéra Davida Blatta získali první velký titul pro samostatné Rusko. Na olympiádu vPekingu postupují kromě Rusů a Španělů, kteří měli účast jistou díky loňskému triumfu na MS, i třetí Litevci, Řekové budou muset v příštím roce o volné místo bojovat v dodatečné kvalifikaci. Čeští basketbalisté se na závěrečný turnaj podívali po osmi letech a skončili svoji cestu po třech prohrách už v základní skupině, nakonec se zařadili na 13. až 16. místo.

Španělští volejbalisté svým triumfem završili jeden z nejpřekvapivějších turnajů za poslední roky a po vítězství v Evropské lize získali klíčovou trofej sezony. Od začátku finálového duelu hráli ve větší pohodě, soupeře předčili lepší obranou a pod vedením italského trenéra Andrei Anastasiho nakonec převzali svou první medaili na ME, a hned té nejcennější hodnoty. Třetí skončili stejně jako před dvěma lety Srbové, o další senzaci se postarali semifinálovou účasti Finové. V poli poražených skončili italští obhájci titulu i medailisté z loňského mistrovství světa Poláci či Bulhaři. Čeští volejbalisté na ME po 18 letech poprvé chyběli.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme