Sparta sice prohrála s Realem, ale bojovala

Fotbalisté Sparty Praha sice v úvodním duelu osmifinálové skupiny Ligy mistrů podlehli Realu Madrid 2:3, ale na jejich výkon se bude dlouho vzpomínat. Slavnému týmu plnému hvězd totiž byli vyrovnaným soupeřem a jejich prohra se zrodila po velkém boji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalisté v akci

fotbalisté v akci | Foto: Michal Doležal

Sparta na rozdíl od minulých kol Ligy mistrů nespoléhala na brejky ze zajištěné obrany a pustila se odvážně do útočení. Sionko sváděl na pravém křídle souboje s Robertem Carlosem, na druhé straně se tlačil před branku Hartig, který se po zranění vrátil do základní sestavy.

Výsledek - skupiny C:

fotbalisté v akci | Foto: Michal Doležal

Sparta Praha - Real Madrid 2:3 (1:2)

Branky: 30. Michalík, 72. Sionko - 36. a 74. Morientes, 20. Zidane. Rozhodčí: Braschi - Pisacreta, Stevanato (všichni Itálie). Bez karet. Diváci: 19.156 (vyprodáno).

Sestavy:

Sparta Praha: Čech - Flachbart, Hübschman, Novotný, Labant - Sionko, Hašek (71. Slončík), Jarošík, Michalík (52. Zelenka) - Kincl, Hartig (78. Papoušek).

Real Madrid: Casillas - Salgado, Hierro, Pavón, Roberto Carlos - Makelele, Helguera, Figo (89. Guti), Zidane - Raúl, Morientes (85. McManaman).

Výsledky dalších zápasů:

Panathinaikos Porto 0:0 a La Coruňa Arsenal 2:0.

Vladimír Vokál Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme