Věřím ve své kvality, říká Plíšková před čtvrtfinálovým soubojem se Serenou Williamsovou

Dvě české tenistky postoupily do čtvrtfinále dvouhry Australian Open v Melbourne. Po Petře Kvitové prošla mezi nejlepší osmičku singlistek i Karolína Plíšková, která si díky hladké výhře nad Španělkou Muguruzaovou zajistila jeden z největších zápasů turnaje - utká se totiž se slavnou Američankou Serenou Williamsovou.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na Australian Open

Karolína Plíšková na Australian Open | Foto: Kim Kyung-Hoon | Zdroj: Reuters

Zřejmě každý by se slovy Conchity Martínezové souhlasil o kvalitách Sereny Williamsové. Že je Serena stále silná hráčka, bylo vidět i v osmifinále, ve kterém Američanka udolala světovou jedničku Rumunku Simonu Halepovou. Španělská trenérka Karolíny Plíškové také připomíná, že už je úžasná sportovkyně a šampionka definitivně zpátky poté, co se loni vracela po mateřské přestávce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Věřím ve své kvality, říká Plíšková před čtvrtfinálovým soubojem se Serenou Williamsovou

Že ještě není na místě Serenu Williamsovou odepisovat tvrdí i jedna z nejlepších hráček profesionální éry Martina Navrátilová. Američanka má silnou motivaci získat aspoň ještě jeden grandslamový titul v singlu a vyrovnat rekord Margaret Courtové. A ještě nějakou dobu může dalším tenistkám na okruhu ve sbírání těch největších trofejí překážet.

„Serena je myslím hodně mladá, i když její 37. Hrála asi polovinu zápasů, co jsem hrála v jejím věku já. Je čerstvá, má čerstvé nohy, i když je samozřejmě matka. Fyzicky vypadá moc dobře, a hlavně mentálně se soustředí a vypadá, že chce překonat rekord Margaret Courtové. Je to Serena proti celému pavouku,“ myslí si Martina Navrátilová.

Češi na Australian Open? Za posledních 20 let nehráli v Melbourne ani jedno finále

Číst článek

Další na řadě z pavouku teď bude ve čtvrtfinále Australian Open Karolína Plíšková. Česká tenistka se se Serenou Williamsovou utkala třikrát, bylo to vždy v Americe, jen jednou vyhrála, ale pokaždé to byl velký zápas, na který se těšila. A stejné to bude i teď ve středu na Australian Open.

„Určitě se cítím sebevědomě, musím říct. I po tomhle zápase, kdy mě ten výkon tak nějak utvrdil v tom, že hraju dobře. Samozřejmě mě čeká jedna z nejlepších hráček na světě, takže to nebude nic lehkého, ale věřím ve své kvality a myslím, že by to mohlo být dobré,“ doufá Karolína Plíšková.

Se Serenou Williamsovou se Plíšková utká v noci z úterý na středu. Už v úterý od devíti hodin ráno bude o postup do semifinále bojovat Petra Kvitová, která si také za velkého zájmu fanoušků zahraje s domácí Bartyovou. Na iROZHLAS.cz z tohoto utkání nabídneme online přenos.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme