Češky půjdou do 1. kola Fed Cupu bez Kvitové, finalistka Australian Open souboj s Rumunskem vynechá

Finalistka Australian Open Petra Kvitová nebude hrát za dva týdny v utkání 1. kola Fed Cupu proti Rumunsku v Ostravě. Radiožurnálu to potvrdil manažer osmadvacetileté české tenistky Miroslav Černošek.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová během utkání Fed Cupu

Petra Kvitová během utkání Fed Cupu | Zdroj: Reuters

Kvitová v sobotu v Melbourne podlehla ve finále úvodního grandslamu sezony 6:7, 7:5 a 4:6 Japonce Naomi Ósakaové. Týden před Australian Open vyhrála turnaj v Sydney a příští týden by měla obhajovat titul v Petrohradu. Fed Cup se hraje následující víkend 9. a 10. února.

Jedničkou českého týmu by mohla být semifinalistka Australian Open Karolína Plíšková. Rumunky mohou nasadit bývalou světovou jedničku Simonu Halepovou, oficiální nominace budou známy v průběhu příštího týdne.

Kvitová odehrála ve Fed Cupu za Česko 22 zápasů s bilancí 30:10 ve dvouhře a 0–1 ve čtyřhře. Jako týmová jednička nebo dvojka dovedla družstvo k šesti titulům v letech 2011, 2012, 2014, 2015, 2016 a 2018. Naposledy za Česko nastoupila loni na podzim v semifinále proti Německu a dvěma výhrami pomohla k postupu do finále proti Američankám.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme