Vondroušová v Melbourne vyřadila Podoroskou. Muchová kvůli zranění z turnaje odstoupila

Markéta Vondroušová si na turnaji Yarra Valley Classic před Australian Open zahraje o finále. Ve čtvrtfinále v Melbourne česká tenistka zdolala 4:6, 6:3, 10:4 Nadiu Podoroskou, jež o kolo dřív vyřadila Petru Kvitovou.

Melbourne (Aktualizováno: 9:51 5. 2. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová ve finále Roland Garros uhrála jen čtyři gamy

Markéta Vondroušová ve finále Roland Garros uhrála jen čtyři gamy | Zdroj: Reuters

Osmá nasazená Vondroušová se v sobotním semifinále střetne s turnajovou šestkou Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska. O titul naposledy jednadvacetiletá Češka hrála předloni v červnu na Roland Garros.

České tenistky o životě v Austrálii po karanténě: Nejsme zvyklé, že je někde hodně lidí pospolu

Číst článek

Druhou semifinálovou dvojici tvoří domácí favoritka a světová jednička Ashley Bartyová s americkou hvězdou Serenou Williamsovou.

Zápasy se hrají se supertie-breakem v třetím setu kvůli nahuštěnému programu způsobenému čtvrtečním přerušením programu, jež bylo vynucené pozitivním testem zaměstnance jednoho z melbournských hotelů.

Krejčíková ve čtvrtfinále

Barbora Krejčíková porazila na Grampians Trophy v Melbourne po obratu 4:6, 6:2, 10:6 turnajovou čtyřku Jelenu Rybakinovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm se česká tenistka v sobotu utká s Američankou Jennifer Bradyovou.

Šestašedesátá hráčka světa Krejčíková zdolala žebříčkovou favoritku Rybakinovou za hodinu a tři čtvrtě.

Nechtěly jsme tomu s Kájou uvěřit, komentuje Kristýna Plíšková přerušení turnajů v Melbourne

Číst článek

Elitní česká deblistka mohla využít své zkušenosti se supertiebreakem v třetím setu, jenž se na turnaji hraje od pátku výjimečně i ve dvouhře kvůli nahuštěnému programu. Ten způsobilo čtvrteční přerušení turnaje vynucené pozitivním testem zaměstnance jednoho z melbournských hotelů.

Veselý ve čtvrtfinále

Tenista Jiří Veselý postoupil po výhře 6:4 a 6:2 nad litevským hráčem Ričardasem Berankisem do čtvrtfinále turnaje Murray River Open. Boj o semifinále čeká českého hráče v Melbourne ještě v pátek, jeho soupeřem bude třetí nasazený Félix Auger-Aliassime z Kanady.

Veselý si v duelu s Berankisem udržel celé utkání podání, čelil jen jednomu brejkbolu a soupeři vzal servis třikrát. Zápas vyhrál za hodinu a dvacet minut a ve čtvrtfinále je poprvé od loňského října, kdy skončil ve stejné fázi na Sardinii.

Muchová se zranila

Tenisové turnaje v Melbourne ruší čtvrteční program, jeden z pracovníků hotelu měl pozitivní test

Číst článek

Tenistka Karolína Muchová krátce před Australian Open nenastoupila kvůli zranění břišních svalů do čtvrtfinálového zápasu na přípravném turnaji Gippsland Trophy v Melbourne. Její soupeřka Kaia Kanepiová z Estonska postoupila bez boje do semifinále.

Pro sedmadvacátou hráčku žebříčku Muchovou tak skončil odhlášením i druhý turnaj v nové sezoně. Před měsícem v Abú Zabí nenastoupila olomoucká rodačka k duelu druhého kola proti Rusce Darje Kasatkinové.

Čtvrtfinále bylo na Gippsland Trophy konečnou pro nejvýše nasazenou Simonu Halepovou z Rumunska. Světová dvojka prohrála nečekaně hladce 2:6, 1:6 s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme