Venus Williamsová je ve finále Wimbledonu

V ženském finále Wimbledonu se střetnou sestry Williamsovy. Nejprve si vítězka předešlých dvou ročníků londýnského tenisového turnaje - Venus - v semifinále poradila s loňskou finalistkou Justine Heninovou z Belgie, kterou po horším úvodu zdolala 6:3 a 6:2. Potom druhá z amerických sester Serena smetla z kurtu Francouzku Amélii Mauresmovou po setech 6:2, 6:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Venus Williamsová

Venus Williamsová | Zdroj: ČTK

Rozhodlo se také o semifinalistech mužské dvouhry. Světová jednička Leyton Hewitt se stal podle očekávání soupeřem domácího miláčka Brita Henmana. Australan ovšem musel v souboji s Nizozemcem Sjengem Schalkenem předvést mnohem více svého umění, než se zprvu zdálo. Hewitt vyhrál první a druhý set shodně 6:2, ale o třetí pak přišel ve zkrácené hře 5:7. Rozhozený Australan poté prohrál čtvrtou sadu 1:6. V rozhodujícím pátém dějství si oba hráči dvakrát vyměnili servis, než Hewitt zápas dotáhl do vítězného konce po forhendové chybě Schalkena poměrem 7:5. Henman měl pozici o něco jednoduší. S Brazilcem Sá ztratil pouze jediný set. Další semifinálovou dvojici tvoří Belgičan Malisse a Argentinec Nalmandian. Malisse si poradil až po pětisetové bitvě s Nizozemcem Krajickem, když závěrečnou sadu vyhrál 9:7. Nalmandian porazil Lapentiho z Ekvádoru také v pěti setech.

Muži, čtvrtfinále: Nalbandian (28-Arg.) - Lapentti (22-Ekv.) 6:4, 6:4, 4:6, 4:6, 6:4, Hewitt (1-Austr.) - Schalken (18-Niz.) 6:2, 6:2, 6:7 (5:7), 1:6, 7:5, Henman (4-Brit.) - Sá (Braz.) 6:3, 5:7, 6:4, 6:3, Malisse (27-Belg.) - Krajicek (Niz.) 6:1, 4:6, 6:2, 3:6, 9:7.

Ženy, semifinále: V. Williamsová (1-USA) - Heninová (6-Belg.) 6:3, 6:2, S. Williamsová (2-USA) - Mauresmová (9-Fr.) 6:2, 6:1.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme