Jak se vaří na první české válečné lodi

V egyptské Hurghadě zimuje první česká válečná loď. Briga La Grace je věrná kopie dvojstěžníku z 18 století. Život na ní daleko od starostí všedního života si teď užívají tři námořníci.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moře | Foto: Tomáš Vodňanský

Z kohoutků místo teplé a studené vody zatím teče jen sladká a mořská. I tak se tu ale dá uvařit, co kdo umí. Co tak na lodi jí nejčastěji?

Přehrát

00:00 / 00:00

Na palubě brigy La Grace natáčel O. Bouda

„Konzervované jídlo a k tomu základní přílohy, brambory, rýže, těstoviny,“ říká lodní kuchař Kocúr. Ale zdá se, že ne vždy je to námořníkům po chuti.
„Už se dneškem zbavíme těch konzerv, které nejsou vůbec dobré?,“ zní z podpalubí.

Nakonec s těstovinami a dostatečným množstvím cibule, česneku a feferonek je jídlo navzdory předchozím varováním dobré.

Ale kluci na palubě vítají každé zpestření jídelníčku a tak se pokouší nalovit si pár ryb. Připravit takovou past ale vůbec není jednoduché a podaří se to až na několikátý pokus. Tak snad zbytky od včerejška nalákají zítřejší večeři.

Ondřej Bouda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější:

Nejčtenější na Facebooku

Nejčtenější na Twitteru