Ondřej Synek vstoupil do SP vítězstvím v Mnichově

Mistr světa na skifu Ondřej Synek zahájil obhajobu prvenství ve Světovém poháru vítězstvím v Mnichově. Druhého Němce Marcela Hackera porazil v úvodním závodu seriálu o více než sekundu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek při tréninku

Ondřej Synek při tréninku | Foto: Pavel Lebeda

Synek loni nenašel přemožitele ve Světovém poháru ani na podzimním mistrovství světa na Novém Zélandu a také do nové sezony vstoupil impozantně. Od poloviny závodu se v Mnichově pohyboval v čele a odrážel Hackerovy útoky. V závěru dvoukilometrové trati už světového šampiona z roku 2002 svým drtivým finišem jednoznačně převálcoval. Třetí Švéd Lassi Karonen pak ztratil na Synka už více než pět sekund.


Osmadvacetiletý svěřenec trenéra Milana Dolečka tak vyhrál jedenáctý závod Světového poháru v kariéře, z toho dvě vítězství vybojoval na dvojskifu.

Ve finále skifařek se české reprezentantky na medailové pozice v Mnichově neprobojovaly. Jitka Antošová skončila čtvrtá a Miroslava Knapková byla pátá.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme