Evropští ekologové kritizují francouzského prezidenta Sarkozyho

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy si vysloužil ostrou kritiku ekologů. Vyzval totiž, aby se zvýšily kvóty rybolovu v evropských mořích. Jejich prostřednictvím se snaží Evropská unie chránit ohrožené druhy ryb.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rybolov u pobřeží

Rybolov u pobřeží | Foto: Alexandr Pícha

Výroky francouzského prezidenta jsou skandální - říkají bruselští zástupci environmentalistické skupiny World Wildlife Fund / Světový fond divočiny/. Prezident Sarkozy totiž slíbil před novináři francouzským rybářům, že se Francie bude snažit unijní kvóty na rybolov uvolnit, až se v druhé polovině roku chopí předsednictví sedmadvacítky.

Podle ochránců zvířat jsou takové sliby nezodpovědné, protože kvóty na rybolov by se měly zpřísnit a ne mírnit. V Bruselu se o ně každoročně před Vánoci svádí tvrdá bitva, ve které se rybářské velmoci snaží hájit své zájmy.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme