Entropu čekají tento týden úpravy, vynutil si je protest Bulharska

Z Entropy - umělecké instalace k českému předsednictví Evropské unii zmizí část, která znázorňuje Bulharsko. Sofie totiž proti karikatuře své země protestovala. Vadí jí spojení Bulharska s tureckými záchody.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká předsednická výzdoba v budově Rady EU v Bruselu

Česká předsednická výzdoba v budově Rady EU v Bruselu | Zdroj: ČTK

Na mapě Evropské unie nebude chybět jen Velká Británie, což byl záměr autora Davida Černého. Zmizet musí i bulharská část skládačky. Podle mluvčí stálého zastoupení této země při EU Betiny Jotevové se má odstranit nebo zakrýt už dnes.

Česká ambasáda při Unii ale počítá s tím, že přání Bulharska splní v průběhu tohoto týdne. K operaci je totiž potřebná vysokozdvižná plošina. Jen bulharská část plastiky váží několik desítek kilogramů.

Celá instalace visí nad hlavním vchodem do budovy Rady Evropské unie. Odstranění nebo zahalení její části je proto třeba provést mimo pracovní dobu této instituce.

Přečtěte si také:
Praha představí českou výzdobu Rady EU
Výzdoba českého předsednictví v Bruselu je dílem jedince
Bulharsko protestuje proti výzdobě českého předsednictví v Bruselu
Polákům se nelíbí česká výzdoba budovy Rady Evropské unie
Česká výzdoba budovy Rady Evropské unie budí pozornost

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme