SkyEurope chce mít hlavní sídlo nadále v Bratislavě

Nízkonákladová letecká společnost SkyEurope chce dlouhodobě působit z Bratislavy. Letiště Milana Rastislava Štefánika by se tak pro nízkonákladovou leteckou společnost stalo hlavním přepravním uzlem. Z vídeňského letiště musela společnost minulý týden odejít kvůli dluhům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo aerolinek SkyEurope

Letadlo aerolinek SkyEurope | Foto: SkyEurope Airlines

Jak Radiožurnálu řekl mluvčí SkyEurope Tomáš Kika, aerolinky by však chtěly v budoucnu s Vídní opět navázat spolupráci. "To, co se začalo jako nouzová operace na ochranu cestovatelských plánů našich pasažérů, se ukázalo nakonec jako řešení, které může být z dlouhodobého hlediska ve prospěch pasažérů, letiště, SkyEurope i ekonomiky regionu," uvedl Kika.

Koncentrace SkyEurope na Bratislavu a příprava dalšího rozvoje s cílem, aby se bratislavské letiště stalo jedním z hlavním přepravních uzlů, je podle Kiky jednou z úvah. "O návratu do Vídně ale také uvažujeme a pevně doufáme, že se nám podaří dospět k dohodě," uzavřel Kika.

Letadlo SkyEurope Airlines, které směřovalo do Paříže, se ve čtvrtek odpoledne po odletu vrátilo na bratislavské letiště. Pilot se rozhodl přistát kvůli blíže neurčené technické poruše. Cestující podle Tomáše Kiky nebyli v ohrožení života. Pařížský let byl jedním z původně vídeňských letů, které společnost od soboty provozuje z Bratislavy.

Firma měla lety z Vídně obnovit od čtvrtka, ale stále se na tom nedohodla s vídeňským letištěm. To minulý pátek odmítlo nadále odbavovat lety slovenského přepravce, protože nedodržel termín splacení dluhů.

Mezi vídeňským a bratislavským letištěm zabezpečuje SkyEurope bezplatnou autobusovou dopravu. Mnoho letů však firma odbavuje s několikahodinovým zpožděním.

SkyEurope je v režimu bankrotové ochrany před věřiteli a soud jí povolil restrukturalizaci pod dohledem správce.

Přečtěte si také:

Vídeňské letiště přestalo odbavovat lety společnosti SkyEurope
Aerolinie SkyEurope, které požádaly o ochranu před věřiteli, budou dál létat
Nízkonákladové letecké společnosti krizi ustojí

Martina Hanáčková, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme