Britští důchodci si přivydělávali pašováním marihuany

Skupina britských důchodců se rozhodla, že si k penzi přivydělá. Nevybrala si ale příliš šťastný způsob. Penzisté se totiž zapojili do skupiny pašeráků marihuany.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marihuana

Marihuana | Foto: Fotobanka stock.xchng

Korunní soud ve čtvrti Sutton, kde v 17. století působil také slavný český rytec Václav Hollar, vyslechl důkazy, které se zakládaly na informacích předávaných mobilním telefonem.

Pašeráků v síti bylo celkem pět, z toho jeden osmašedesátiletý a dva sedmdesátiletí Londýňané. Drogu nelegálně vozili na ostrovy z Nizozemska.

Přehrát

00:00 / 00:00

Britští důchodci si přivydělávali pašováním marihuany

Vyšetřovatelé odhalili 1400 kilogramů marihuany ve skladišti zasilatelské firmy jednoho z nich, Dereka Mercera, další desítky kilogramů pak našli ve vozech jeho kompliců.

Senioři měli pečlivě promyšlený systém přepravy z Holandska. Drogu ukrývali ve zmražených kuřatech a v Británii prováděli rychlou distribuci ve snaze vyhnout se dopadení. Policie ale pětici delší dobu sledovala a zatkla ji i s marihuanou v Mercerově skladišti.

Stáří pašerákům u soudu nepomohlo

Soudce při oznámení trestu vězení pro všech pět pašeráků řekl, že se mu nezdařilo nalézt důvod, proč by měl brát v úvahu stáří obžalovaných. Čím starší někdo je, tím menší výmluvu má pro trestnou činnost, zvláště když jde o organizovanou zločinnost, poznamenal soudce.

Odsouzeným prý mělo dojít, že budou-li dopadeni, čeká na ně dlouhý pobyt za mřížemi právě v době na sklonku života.

Důchodci dostali tresty od sedmi do devíti a půl roku vězení, zatímco dva mladší členové gangu, oba padesátníci, si vyslechli tresty v délce sedmi a šesti let. Jestliže se ovšem budou chovat vzorně, všichni mohou požádat o předčasné propuštění.

Milan Kocourek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme