Nejzdravěji jedí lidé po čtyřicítce, odhalil výzkum

Nejzdravěji se stravují lidé po čtyřicítce, diety drží hlavně mladé ženy a muži středního věku, nejméně zdravě jí mládež. Vyplývá to z internetového průzkumu, jehož se zúčastnilo přes deset tisíc lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zelenina, zdravá strava

Zelenina, zdravá strava | Foto: Eva Odstrčilová

Podle Fóra zdravé výživy mají výsledky logiku, po čtyřicítce mají totiž lidé peníze na lepší jídlo a vědí, že tělo funguje podle toho, co mu dají. Naproti tomu mládež neslyší na varování, že když bude nezdravě jíst, může dostat po čtyřicítce infarkt.

Nutriční terapeutka Veronika Březková ve Světě o třetí potvrdila, že většinu klientů v poradně, kde pracuje, tvoří právě lidé kolem 40 let. Mají čas se o sebe starat. „Zároveň v této době přicházejí i první příznaky chorob a také rizika, například vyšší krevní tlak.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Nutriční terapeutka Veronika Březková ve Světě o třetí

„Ženy více dbají o svůj vzhled a častěji řeší výživu z podstaty své tělesné hmotnosti,“ připomněla Březková. Muž jedí většinou to, co jim připraví ženy.

Pokud si ale jídlo dělají sami, pak velmi dobře vědí, co je prospěšné, ale řídí se často především podle své chuti k jídlu. „A to, zda je jejich tělesná hmotnost problematická, řeší až následně, a to v případě, že dochází opravdu k nějaké krizi.“

Za důležité označila stravovací návyky z dětství. „Jsou to i chutě na jídlo, zda jíme proto, že nám chutná, nebo pouze proto, že jíst potřebujeme. Samozřejmě také cena a péče o zdraví.“

Veronika Březková současně upozornila na množící se extrémy. Zvyšuje se podíl dětské nadváhy, obezity, ale i podváhy.

Milan Kopp, Helena Berková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme