Amazon končí s vyřizováním reklamací v Česku. Vrácené zboží bude posílat do zahraničí

Internetový obchod Amazon už nebude od května provozovat centrum vráceného zboží v Dobrovízi nedaleko Prahy. Zaměstnance postupně převede do blízkého distribučního centra, propouštět nebude. Společnost tak v České republice mění své působení v logistice, vedení se rozhodlo plně se soustředit na distribuční logistické služby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Amazon jako internetový obchod patří mezi největší a nejstarší eshopy svého druhu.

Amazon jako internetový obchod patří mezi největší a nejstarší eshopy svého druhu. | Foto: Mike Segar | Zdroj: Reuters

V pátek o novinkách informovala mluvčí českého Amazonu Miroslava Remenárová. Kolika zaměstnanců se převedení týká, neupřesnila, jde ale minimálně o desítky. Společnost však podle mluvčí neočekává žádné komplikace.

„Pro zaměstnance to bude i příležitost pracovat s nejmodernějšími technologiemi, které v našem distribučním centru využíváme, seznámit se s dalšími oblastmi práce v Amazonu a šanci pro další kariérní rozvoj," uvedla Remenárová.

Agendu vráceného zboží, takzvanou reverzní logistiku, budou řešit jiná centra Amazonu v Evropě, mezi nimi například centrum Amazonu na Slovensku, otevřené loni na podzim, které zaměstnává více než tisíc stálých zaměstnanců.

Žádné pokladny, žádné fronty. Amazon otevřel obchod budoucnosti

Číst článek

Více zaměstnanců v Dobrovízi

Amazon na začátku týdne oznámil, že chce mít v Česku do konce letošního roku 5000 stálých zaměstnanců, nyní jejich počet překročil 4500. Nové pozice v různých oborech přibudou v distribučním centru v Dobrovízi u Prahy i v korporátní kanceláři v pražských Dejvicích.

Amazon je největším internetovým obchodem na světě patřícím americké společnosti Amazon.com, Inc. Má více než 140 distribučních center, z toho přibližně třetinu v Evropě. Například v Polsku má čtyři distribuční centra.

V Dobrovízi Amazon otevřel centrum vráceného zboží v roce 2013, nedaleké distribuční centrum firmy zahájilo provoz v roce 2015. V budově lze uložit až 18 milionů kusů zboží a za den vypravit až milion zásilek. V předvánoční špičce nabírá společnost ke kmenovým zaměstnancům přes 2000 sezonních pracovníků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme