Antimonopolní úřad: RWE se může spojit s Transgasem

Největší případ, jaký kdy řešil antimonopolní úřad, je u konce. Německá RWE se může spojit s českým Transgasem a osmi distributory plynu - to je definitivní verdikt ve věci privatizace našeho plynárenství. Antimonopolní úřad si ale dal tři pomínky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

plynový hořák

plynový hořák | Foto: MORA Moravia, a. s.

Jak vysvětluje šéf Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Josef Bednář, jsou tu tři podmínky, které musí být splněny. "Dvě se týkají Moravských naftových dolů, to znamená, že společnost RWE nesmí nabýt kontrolu, ať už přímo či nepřímo nad touto společností, a ta třetí podmínka: společnost RWE do doby ukončení privatizace nesmí nabývat kontrolní podíly v distribučních spoelčnostnech v oblasti elektrické energie a tepla. "

Zásadní námitky proti fúzi mělo devět firem. Podle Bednáře by ale měla jmenovaná omezení podpořit konkurenci a také vytvořit Energetickému regulačnímu úřadu objektivní podmínky pro stanovení budoucí ceny plynu.

Markéta Kaclová, Pavla Kvapilová, Gabriela Sahánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme