Český mobil zažaloval ostatní dva mobilní operátory

Mobilní operátor Český Mobil zažaloval konkurenční firmy Eurotel a T-Mobile o více než jednu a půl miliardy korun. Domáhá se tak náhrady škody z doby, kdy firmy účtovaly zákazníkům nižší sazby za volání do svých sítí a vyšší hovorné do sítě Českého Mobilu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český mobil - Oskar

Český mobil - Oskar | Foto: Jan Rosenauer

Soudní spor podle sdělení firmy souvisí s obdobím, kdy společnosti Eurotel a T-Mobile údajně zneužily svého dominantního postavení na trhu tím, že svým zákazníkům za minutu volání do sítě Oskara účtovaly výrazně vyšší cenu než za minutu volání mezi svými sítěmi. Tím prý způsobily Českému Mobilu závažnou hospodářskou újmu, neboť mu znemožnily soutěžit za spravedlivých podmínek. Kvůli tomu také obě žalované společnosti dostaly pokutu od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Mluvčí společnosti T-Mobile Jiří Hájek Radiožurnálu řekl, že o žalobě Oskara zatím žádné oficiální informace nemá a nemůže se k ní tedy kvalifikovaně vyjádřit. "Proti dřívějšímu rozhodnutí Úřadu na ochranu hospodářské soutěže o uložení pokuty jsme podali žalobu, které soud přiznal odkladný účinek. Pokutu jsme dosud nemuseli uhradit a stále čekáme na výsledek řízení, které je vedeno u Nejvyššího správního soudu."

Markéta Kaclová, David Vandrovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme