Čínský prezident bude v Indii jednat o investicích a obchodu i o sporu na čínsko-indické hranici

Čínský prezident Si Ťin-pching začíná třídenní návštěvu Indie. Poprvé se setká s tamním premiérem Nárendou Módím. Do Indie se vydal posílit ekonomické a kulturní vazby. Očekává se, že se bude řešit i napětí na společné hranici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový čínský vládce - Si Ťin-pching

Nový čínský vládce - Si Ťin-pching | Foto: Creative Commons Attribution-NonComercial-NoDerivs 2.0 Generic, nz nationalparty

Čínský prezident má v Indii jednat o investicích Pekingu. Ten přislíbil miliardy dolarů na indické železnice a projekty v oblasti výroby a infrastruktury.

Den před plánovanou návštěvou ale indická média informovala o dalším střetu vojáků obou zemí na sporném úseku hranice v Himalájích.

Řada pohraničních konfliktů v poslední době ukazuje na přetrvávající napětí mezi Čínou a Indií, která včera oznámila, že hranici dlouhou asi 3 a půl tisíce kilometrů hodlá pevně bránit. Čínské ministerstvo zahraničí ale prý doufá, že tento spor vývoj vztahů obou zemí neovlivní.

Olga Kořánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme