ČSSD v Senátu nepodpoří konvergenční program, který směřuje do Evropské komise

Senát nejspíš odmítne vládní konvergenční program. Většina sociálních demokratů v horní komoře dnes nepodpoří vládní konvergenční program, který je určen pro Evropskou komisi a popisuje rozpočtovou strategii vlády a snižování deficitu veřejných financí kvůli možnému přijetí eura.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Valdštejnský palác je dnes sídlem Senátu Parlamentu České republiky

Valdštejnský palác je dnes sídlem Senátu Parlamentu České republiky | Foto: Václav Žmolík | Zdroj: Český rozhlas

Jak řekl předseda Senátu Milan Štěch z ČSSD, sociální demokracie pošle komisi jménem horní komory vlastní stanovisko, jako to před měsícem udělala v případě národního programu reforem.

„Náš klub navrhne Senátu tento konvergenční program ČR nepodpořit a stanovisko, které máme v návrhu připravené, pokud bude schváleno, zaslat Evropské komisi. Aby EK věděla, že máme na průběh reforem a na program stabilizace veřejných financí a dosažení fiskální rovnováhy jiný pohled, než má současná vládní koalice,“ vysvětlil Štěch.

Zbyněk Zykmund, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme