Do nošovického areálu Moravskoslezský kraj investuje 280 miliónů

Moravskoslezský kraj vyjde vybudování průmyslové zóny v Nošovicích na Frýdecko-Místecku na 280 miliónů korun. Areál se připravuje pro jihokorejskou automobilku Hyundai. Peníze z rozpočtu kraje budou proinvestovány v následujících deseti letech. Dnes o tom rozhodli krajští zastupitelé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počítačová studie areálu automobilky

Počítačová studie areálu automobilky

280 miliónů korun je poměrnou částkou, kterou na výstavbu nošovické zóny v květnu schválila vláda, upozornil náměstek hejtmana Pavel Drobil. "To není částka, kterou bude kraj hradit z letošního nebo příštího rozpočtu, je to rozloženo v letech. Bojujeme o to, aby do ní byla započítána kompenzace družstvu i kompenzace obyvatelům Nošovic. To jsou částky, se kterými krajský rozpočet už dneska pracuje. Jak s tou částkou sto tisíc pro občany, tak s tou částkou pro kompenzaci družstvu, která je rozložena na deset let," doplnil náměstek.

Podle Drobila se zatím přesně nestanovilo, na jaké účely se peníze použijí. Část z nich ale podle něj půjde například na výkupy pozemků pro Ředitelství silnic a dálnic, které souvisejí s mimoúrovňovou křižovatkou do průmyslové zóny. Vedle státu a kraje budou do přípravy nošovického areálu investovat i správci inženýrských sítí.

Michal Svatoš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme