Ekonomické informace 7. 12. 2005

Ministerstvo financí přestalo jednat s Bankovní asociací a zaměřilo se na nejsilnějí banky. Ústeckému kraji se nelíbí nejednotný způsob odepisování majetku příspěvkových organizací. Od dnešního dne začíná registrace internetových domén s novou koncovkou EU.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

klienti u přepážky

klienti u přepážky | Foto: Archiv ČRo

Ministerstvo financí přestalo jednat s Bankovní asociací a zaměřilo se na nejsilnějí banky. Doufá, že najde řešení stížností klientů na bankovní poplatky. Ministr financí Bohuslav Sobotka chce dát bankám ještě šanci. Pokud se s nimi nedohodne, uvažuje o tom, že s pomocí vlády volnost bank omezí.

Přehrát

00:00 / 00:00

B. Sobotka: Banky

Ústeckému kraji se nelíbí nejednotný způsob odepisování majetku příspěvkových organizací. Chce ho proto změnit. Návrhem ústeckého krajského zastupitelstva se dnes bude zabývat vláda. Praxe se liší podle toho, zda příspěvkové organizace zakládají obce, města či kraje nebo na druhé straně stát. Odlišné je podle ústeckého hejtmana Jiřího Šulce kvůli nejasnosti zákona i to, zda svůj nemovitý majetek odepisují nebo ne.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Šulc: Nemovitosti

Od dnešního dne začíná registrace internetových domén s novou koncovkou EU. Registrace proběhne v několika vlnách. Podle mluvčí ministerstva informatiky Kláry Volné budou moci v první fázi o doménu žádat veřejné instituce a držitelé ochranných známek.

Přehrát

00:00 / 00:00

K. Volná: Doména EU

Český stát je připravený nabídnout automobilce Hyundai investiční pobídky. Ty by se měly pohybovat na úrovni patnácti procent celkové investované části. Podobně vláda pomohla při výstavbě kolínské továrny Toyota-Peugeot-Citroen. Hyundai chce v Evropě postavit nový závod za třicet pět až čtyřicet miliard korun s roční výrobou tři sta tisíc vozidel. Horkým favoritem je právě Česká republika. Co můžeme automobilce nabídnout - konkretizoval ministr průmyslu Milan Urban.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Urban: Hyundai

Vzdělávání zaměstnanců nemusí být tak drahé, jak se na první pohled zdá. Podnikatelé totiž mohou získat poměrně značné prostředy na školení a podporu znalostí svých zaměstnanců. Podle Michaely Pavlisové - vedoucí oddělení rozvoje lidských zdrojů z agentury CzechInvest - existuje program s názvem "Profese", který umožní podnikům získat dotaci na podporu odborného vzdělávání zaměstnanců - bez ohledu na velikost podniku.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Pavlisová: Vzdělávání zaměstnanců

Ministerstvo financí oznámilo, že zpřesní zákon o společném zdanění manželů. Lidé tak nebudou muset státu nejdřív platit desetitisíce korun, aby získali slevu na dani. Ministerstvo umožní převádět přeplatek jednoho z manželů na nedoplatek druhého, a to ke dni splatnosti daně. Navíc jednoznačně platí udělení prominutí penále do doby, než bude platit nový zákon.

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme