Ekonomické informace 8. 11. 2001

Levnější benzín a sezónní pokles cen zahraničních zájezdů zbrzdily říjnovou inflaci. Přesný údaj dnes zveřejní Český statistický úřad. Karlovarskou Becherovku nakonec přeci jen získá firma Salb, ovládaná francouzským lihovarnickým koncernem Pernod Ricard. Česká republika stále více zboží dováží, než vyváží.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Foto: Jan Rosenauer

Levnější benzín a sezónní pokles cen zahraničních zájezdů zbrzdily říjnovou inflaci. Podle Ivo Nejdla z Reiffeisen bank tak ceny v říjnu v průměru stagnovaly, případně došlo k jejich mírnému poklesu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ivo Nejdl z Reiffeisen bank o inflaci

Přesný údaj dnes zveřejní Český statistický úřad. Situace na trhu práce je už několik měsíců stabilní, a tak analytici před dnešním zveřejněním říjnových čísel neočekávají nic překvapivého. David Marek z Patria finance soudí, že míra nezaměstnanosti by se mohla z 8 a půl procenta mírně snížit.

Přehrát

00:00 / 00:00

David Marek z Patria finance: Nezaměstnanost se sníží

<!-- Karlovarskou Becherovku nakonec přeci jen získá firma Salb, ovládaná francouzským lihovarnickým koncernem Pernod Ricard. O prodeji 59 % akcií rozhodla vláda. Schválila také doporučení na prodej kopřivnické Tatry americké SDC International. Kabinet také potvrdil poradcep státu pro nadcházející privatizaci českého ocelářství - bude jím firma Roland Berger

Česká republika stále více zboží dováží, než vyváží. A zatímco letošní deficit zahraničního obchodu se má pohybovat mezi 120 až 130 miliardami korun, v příštím roce se podle náměstka ministra průmyslu a obchodu Zdeňka Vorlíčka schodek patrně ještě zhorší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zdeněk Vorlíček: Příští rok to bude horší

Česká republika patří k deseti zemím, které mají národní pavilon na mezinárodním leteckém veletrhu " Dubaj Air Show ve Spojených arabských emirátech. Jak zaznamenala naše spolupracovnice v Dubaji Simona Hejlová, zájem vzbudila nejen tradiční vystavovatel - tedy vodochodské Aero.

Přehrát

00:00 / 00:00

Simona Hejlová o Air Show Dubaj

Ministři obchodu členských zemí Světové obchodní organizace se sjíždějí do Kataru. Jak připomíná náš bruselský zpravodaj Milan Fridrich, Evropská unie přijíždí na dlouho očekávanou konferenci bojovně naladěná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Milan Fridrich o schůzce ministrů obchodu EU

Německý akciový trh výrazně oživil díky prudkému růstu akcií automobilky BMW a letecké společnosti Lufthansa, která těží z krachu belgické Sabeny. Investoři rovněž očekávají, že Evropská centrální banka dnes napodobí americký Fed a sníží úrokové sazby alespoň o čtvrt procentního bodu.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme