EU chybí v rozpočtu šest miliard eur. V ohrožení je i studentský Erasmus

Evropské unii docházejí peníze. V ohrožení je i populární program studentských výměn Erasmus. Komise teď proto navrhuje zvýšení evropského rozpočtu na letošní rok o šest miliard eur. O návrhu navýšení a o rozpočtu pro rok 2013 dnes bude hlasovat Evropský parlament.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Euro. Ilustrační foto

Euro. Ilustrační foto | Foto: European Commission Audiovisual service

„Jak je to dohodnuté, tyto dvě věci, tak je to pro nás přijatelné a budeme hlasovat pro,“ říká europoslanec za ODS Hynek Fajmont z frakce Evropských konzervativců a reformistů.

Některé strany ale o svém postoji k rozpočtu diskutují až do poslední chvíle. Pokud by parlament navýšení rozpočtu neschválil, muselo by si Česko na vyplacení až 25 miliard korun počkat na příští rok.

Program Erasmus umožňuje vysokoškolským studentům a pedagogům studijní pobyty na zahraničních vysokých školách. V tomto akademickém roce má na zahraničí stáž vyjet přes 7 tisíc českých vysokoškoláků. Nejčastěji si vybírají německé univerzity.

Igor Maňour, Silvie Třeslínová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme