Karlovarské minerální vody rozpínají křídla, ohlásily další akvizici v Maďarsku

Karlovarské minerální vody dnes vstoupily do významného maďarského podniku. Spojily se s producentem minerálek Szentkirályi, který sídlí 100 kilometrů jihovýchodně od hlavního města Budapešti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pitná voda

Pitná voda | Foto: Fotobanka stock.xchng

Jde o populární maďarskou značku, která získala přes 50 různých ocenění kvality včetně francouzské ceny Oskar. Loni měla tržby přes 8 miliard forintů, což je v přepočtu přibližně 720 milionů korun. A získala také 20procentní podíl na maďarském trhu.

„Karlovarské minerální vody po nedávné akvizici společnosti Kékkúti, což je maďarská jednička na trhu minerálních vod, teď oznamují další akvizici,“ řekl mediální zástupce Karlovarských minerálních vod Pavel Novák.

„A to je spojení s firmou Szentkirályi. Tímto spojením vzniká významný středoevropský holding na trhu minerálních vod."

Vzniklý holding by měl patřit k největším ve střední Evropě. Se svojí mateřskou společností Karlovarské minerální vody by měl ročně v Evropě prodávat kolem jedné miliardy litrů minerálních vod.

Odrazový můstek k další expanzi

Spojení s maďarskými podniky by také mělo například umožnit i lepší financování investic.

„Nově vzniklá firma určitě získá lepší postavení na současných trzích a ulehčí se případná expanze na trhy nové,“ řekl analytik společnosti Cyrrus Jiří Šimara.

„Bude také jednodušší financovat větší investice do rozšíření výrobní kapacity, což už management avizoval. A předpokládám, že vzroste i investiční apetit celého holdingu, zejména pak v Maďarsku bude hledat další nákupní příležitosti.“

Kromě česko-maďarského holdingu mají Karlovarské minerální vody vedle tradiční minerální vody Mattoni také značky Aquila, Magnesia, Dobrá voda a Poděbradka.

V licenci vyrábí džusy Granini a nápoje Sweps. Působí v Rakousku, na Slovensku nebo na Ukrajině.

Jitka Hanžlová, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme