Komerční banka a Atlantik FT se dohodly o Fischerových dluzích

Podnikateli Václavu Fischerovi se podařilo zbavit části dluhů. Komerční banka, které Fischer dluží víc než 400 miliónů korun, se dohodla se společností Atlantik Finanční trhy. Své pohledávky vůči skupině Fischerových firem Atlantiku prodá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fischer na tiskové konferenci

Fischer na tiskové konferenci | Foto: René Volfík | Zdroj: Český rozhlas

Podle mluvčí Komerční banky Marie Petrovové tak peněžní ústav ochrání své obchodní zájmy a umožní zastavení exekuce majetku firem Václava Fischera. Petrovová Radiožurnálu řekla, jaké důvody banku k postoupení pohledávky Atlantiku FT vedly.

"Nabídka, kterou předložila společnost Atlantik Finanční trhy, je závazná a bezpodmínečná. Záměrem společnosti Atlantik FT je rozvíjet podnikatelský záměr, který umožní pokračovat v činnosti celé skupiny Fischer bez jejího přerušení a umožní firmy stabilizovat a dlouhodobě rentabilně rozvíjet. Společnost Atlantik Finanční trhy také prokázala svou schopnost úspěšně zvládat podobné projekty a disponuje nezbytnými finančními a personálními zdroji. Je schopna a připravena obnovit důvěryhodnost, převzít finanční řízení a kontrolu a pokračovat v činnosti skupiny firem pana Fischera."

Komerční banka je největším Fischerovým věřitelem, dalšími jsou České aerolinie a Česká správa letišť.

Naděžda Hávová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme