Miliardář Babiš popřel informaci o fúzi v českém pekárenství

Deník E15 přišel s informací, že se v českém pekárenství připravuje spojení, na jehož konci může být subjekt ovládající víc než třetinu trhu. Skupina Agrofert miliardáře Andreje Babiše se podle listu chystá koupit jedničku na českém pekárenském trhu, firmu United Bakeries. Andrej Babiš na dotaz ČTK informaci ale popřel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pečivo

Pečivo | Foto: Tomáš Adamec

Jak v Ozvěnách dne upozornil ekonomický analytik Miroslav Motejlek, deník E 15 čerpal informace ze serveru Mergermarket.com, který uvádí, že dochází k převzetí ze strany Agrofertu za 250 milonů eur. „Ta částka je nesmyslná a to převzetí není aktuální. V současné době k tomu skutečně nedochází,“ uvedl analytik.

Pokud by se transakce uskutečnila, sloučením s pekárnami Penam, které Babiš už vlastní, a které jsou co do významu druhé za United Bakeries, by vznikl mnohem silnější podnik.

Přehrát

00:00 / 00:00

O údajně plánované transakci v českém pekárenství jsme v Ozvěnách dne hovořili s ekonomickým analytikem Miroslavem Motejlkem.

Podle analytika Andrej Babiš bude chtít převzít United Bakeries, ale v současné době není společnost připravena k prodeji.

„Skupina United Bakeries, kontrolovaná bratry Paříky, například loni v prvním pololetí odepsala několik stovek milionů půjček svým maďarským dceřiným společnostem. Firma prostě není v dobrém stavu,“ dodal Motejlek.

Veronika Sedláčková, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme