Na satelitní mýtný systém asi nové výběrové řízení

Všechny dopravní tepny v naší republice - od dálnic až po malé okresky - budou pod dozorem satelitu. Podle neoficiálních informací se na tom měl dohodnout ministr dopravy Aleš Řebíček s hejtmany jednotlivých krajů. V nejbližší době vypíše výběrové řízení na satelitní mýtný systém.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Silniční doprava (ilustrační foto)

Silniční doprava (ilustrační foto) | Foto: F. Tichý

Firma Kapsch už sice vybudovala mikrovlnný systém na dálnici a v další etapě ho měla rozšířit i na silnice první třídy. Teď bude ale všechno jinak. Kapsch k tomu mlčí a také ministerstvo dopravy je na informace skoupé.

Jeho mluvčí Karel Hanzelka jen řekl: "Samozřejmě mohu potvrdit, že jednání s hejtmany minulý týden proběhlo, zástupci krajů byli informováni o tom, jaká je další představa ministerstva dopravy ohledně elektronického mýtného. Nicméně tuto svoji představu oznámíme veřejnosti až příští týden v pondělí."

Milan Kopp, Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme