Německo asi nezabrání uzavření továrny Nokie v Bochumi

Do boje o továrnu firmy Nokia v německé Bochumi se vložila i kancléřka Angela Merkelová. Chce znát důvody, pro chce finská společnost závod a výrobu přesunout do Rumunska. Požadavky dalších německých politiků jsou ještě mnohem radikálnější.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

továrna firmy Nokia v Bochumi

továrna firmy Nokia v Bochumi | Zdroj: ČTK

Postup finského výrobce mobilních telefonů vyvolává podle Merkelové řadu otázek. "Teď je třeba společně se zemskou vládou v Severním Porýní-Vestfálsku vytěžit co nejvíc pro zaměstnance bochumského závodu," tlumočil názor kancléřky mluvčí spolkového kabinetu Thomas Steg. Nepřímo tak ale naznačil, že samotná snaha zabránit uzavření továrny je zřejmě marná.

Zemská ministryně hospodářství Thobenová ovšem chce víc, než jen odpovědi na otázky. A sice kolem 41 miliónů eur, které Severní Porýní-Vestfálsko do podniku "napumpovalo". Ministryně svůj požadavek odůvodňuje tím, že Nokia údajně nedodržela závazek týkající se vytvoření určitého počtu pracovních míst. V politických kruzích se už taky objevil nápad výrobky finského koncernu bojkotovat.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme