Němečtí politici svými prohlášeními zmrazili finanční trhy

Jako studená sprcha na finanční trhy zapůsobila vyjádření vrcholných německých představitelů. Zázračný lék na dluhovou krizi nelze od víkendového setkání evropských politiků očekávat, vzkázala z Berlína pár dní před summitem kancléřka Angela Merkelová i její ministr financí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kancléřka Angela Merkelová

Kancléřka Angela Merkelová | Zdroj: ČTK

Připravovaný protikrizový balík, o kterém jednala v Berlíně kancléřka Angela Merkelová s francouzským prezidentem Nicolasem Sarkozym a jehož obsah zůstává v utajení, neznamená okamžité ukončení krize, nechal se slyšet mluvčí kancléřky Merkelové Seifert.

Mezitím bývalý dlouholetý šéf Deutsche Bank kritizoval záchranný fond spolkové vlády a zároveň varoval před bankrotem Itálie. Podle něj se zraky upírají na Řecko, což je ten nejmenší problém.

„Itálie je tak velká země, že by ji nebylo možné podpořit a znamenalo by to definitivní konec,“ prohlásil Hilmar Kopper, který stál v čele německé banky v letech 1989 až 1997.

Klára Stejskalová, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme