Odbory a podnikatelé proti razantnímu zvyšování daní

Zaplacení povodňových škod nesmějí provázet razantní daňové změny. Na jednání tripartity se na tom shodli odboráři a podnikatelé. Vládě přitom předložili několik možností, jak získat chybějící peníze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Místo vyšší DPH by se například měly okamžitě zrušit tzv. Duty free obchody, další variantou je zavedení registračních pokladen a kolkování alkoholu. "Cena alkoholu v některých prodejnách neodpovídá ani součtu ceny lihu a spotřební daně; zavání to možností podvodu," upozorňuje předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Milan Stěch.

"My jsme přesvědčeni, že lze najít tři čtyři kanály rychlého přítoku peněz, které půjdou na povodně a které s utlumením důsledků povodní skončí," doplňuje zástupce podnikatelů Milan Veverka.

Podnikatelé navíc prosazují speciální povodňovou daň nebo opětovné vypsání státních dluhopisů. Vláda slíbila, že návrhy sociálních partnerů zváží. Co z nich vzejde, bude do měsíce projednáno na tripartitě.

Dušan Valenta, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme