Sněmovna diskutovala o státním rozpočtu

Především hádky mezi vládní ČSSD a opoziční ODS provázely středeční zhruba čtyřhodinovou debatu poslanců o návrhu státního rozpočtu na příští rok. Před pátečním klíčovém hlasování o celkových příjmech, výdajích a deficitu opoziční strany ODS a KSČM potvrdily, že návrh koaličního kabinetu nepodpoří.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

poslanci

poslanci | Foto: Česká televize

Komunisté vládě mimo jiné vytýkají, že hledá úspory v domácnostech nejchudších. Občanským demokratům se zase nelíbí, že Grossova vláda - podle nich - stále pokračuje v zadlužování země. "Ze státního rozpočtu se stal cár papíru, ve kterém miliarda, deset miliard nehrají žádnou roli," uvedl předseda poslaneckého klubu ODS Vlastimil Tlustý.

Místopředseda sněmovního rozpočtového výboru za ČSSD Michal Kraus ale upozorňuje, že konkrétně deficit, ač stále vysoký, bude výrazně nižší než loňský: "Mám za to, že je to určité umění možného, které navíc splňuje direktivy Evropské unie i slib sociální demokracie, že postupně bude schodky státního rozpočtu snižovat. Takže jsem přesvědčen, že v rámci koalice zcela určitě najde stoprocentní podporu a celkově by měl být rozpočet schválen."

Návrh rozpočtu počítá se schodkem 83,6 miliardy korun při příjmech 824,8 miliardy a výdajích 908,4 miliardy korun.

Milan Kopp, Milada Richterová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme