Société Générale opět podezřelá z praní peněz

Francouzská banka Société Générale, která je také vlastníkem Komerční banky, už podruhé čelí podezření z praní špinavých peněz. Vyšetřující soudci se zajímají o transakce jednoho z největších francouzských finančních ústavů s Čínou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Foto: Jan Rosenauer

Podle informací, které přináší list Le Monde měla jedna z největších francouzských bank tentokrát napomoci dostat do oběhu 200 miliónů eur nekalého původu. Banka prý udržovala obchodní styky s podezřelými směnárnami v Číně, přestože věděla, že tudy procházejí pochybné peníze.

Vyšetřování se týká tří kont, která využívali čínští směnárníci. Podle mluvčího Société Générale nebyla tato konta uzavřena údajně proto, aby francouzské ministerstvo financí mohlo odhalit stopy vedoucí ke zdrojům podezřelých peněz.

Počátkem roku bylo obviněno několik vyšších úředníků Société Générale, že neprověřovalo odpovídajícím způsobem šeky vystavené zahraničními bankami. Tímto počínáním měli nezákonně přispět k praní špinavých peněz mezi Francií a Izraelem.

Zdeněk Müller, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme