Uber se vrátí do Brna. Vrchní soud zrušil zákaz služby

Firma Uber bude moct v Brně nabízet přepravní služby. Soud zrušil předběžné opatření, které to zakazovalo. Jezdit bude moct dnem doručení rozhodnutí. Informovala o tom Česká televize.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo aplikace Uber na chytrém telefonu.

Logo aplikace Uber na chytrém telefonu. | Zdroj: Reuters

„Usnesení soudu prvního stupně se zrušuje a věc se vrací tomuto soudu k dalšímu řízení," řekl mluvčí Vrchního soudu v Olomouci Vladimír Lichnovský. Rozhodnutí nabude právní moci v okamžiku, kdy bude doručené všem účastníkům řízení. To znamená, že od té doby by teoreticky Uber v Brně mohl začít znovu jezdit, píše na webu ČT24.

Mluvčí soudu Vladimír Lichnovský důvody zrušení předběžného opatření zatím nechtěl upřesnit.

V Brně nejezdí od dubna

Uber spustil svoji službu UberPOP v Brně 1. února. Spočívá v tom, že lidé si přes aplikaci zavolali řidiče, který je odvezl na požadované místo. Zákazník zaplatil za ujeté kilometry a za čas strávený na cestě. Řidiči jezdili buď pro Uber, nebo fungovali jako živnostníci, kteří si ježděním ve vlastním autě přivydělávali.

V první polovině dubna ale brněnský krajský soud zakázal firmě předběžným opatřením služby v Brně poskytovat. Z tehdejšího usnesení soudu vyplynulo, že firma porušuje několik ustanovení zákona, který provoz taxi upravuje.

haf, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme