Ubytovací služby zřejmě i nadále v nižší sazbě DPH

Provozovatelům ubytovacích zařízení roste šance na to, že i po 1. lednu příštího roku budou ubytovací služby v nižší, tedy pětiprocentní sazbě DPH. Změny sazeb daně obsahuje vládní zákon o finančních konglomerátech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hotelový dům

Hotelový dům | Foto: Bohumín

Předlohu dnes sice Senát sněmovně vrátil, ne ale kvůli výhradám k DPH. Poslanci by tak mohli o změnách hlasovat již na schůzi, která bude zahájena 16. srpna. Jak Radiožurnálu řekla šéfka sdružení podnikatelů v pohostinství a cestovním ruchu Mirka Luprichová, je ponechání ubytovacích služeb v nižší sazbě DPH jedna z mála možností jak podpořit turismus u nás.

"Nikdo si neuvědomuje, že mezi cestovní ruch patří i domácí turistika, to znamená i školní výlety, letní tábory, lyžařské zájezdy. A tím, že by se ubytovací služby přesunuly do základní sazby DPH, tak by se i jakýkoli lyžařský zájezd pro každé dítě zdražil asi o tisíc korun."

Podle Luprichové by se z Česka stala v případě přesunutí ubytovacích služeb do základní sazby DPH druhá turisticky nejdražší země v Evropě.

Milan Kopp, David Vandrovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme