US Airways žádají o bankrotovou ochranu

Americká letecká doprava se ocitá ve stále větších potížích. Problémy signalizují nejen menší letecké společnosti, ale také někteří velcí dopravci. Jak uvádí zpravodaj Českého rozhlasu ve Washingtonu Miroslav Konvalina, o ochranu před věřiteli dnes požádala jedna z nejvýznamnějších leteckých společností - US Airways.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boeing 767-300

Boeing 767-300 | Foto: Boeing
Přehrát

00:00 / 00:00

M. Konvalina: Krach US Airways

To, čeho se po 11. září obávaly všechny americké letecké společnosti, se začíná naplňovat. Ani významné propouštění, omezování servisu na palubách a dohody s odbory o stagnaci mezd pilotů a obslužného palubního personálu, nezachrání některé dopravce od podání žádosti o bankrotovou ochranu. Nyní tak učinila první z velké šestky amerických leteckých společností - US Airways. Na hospodaření společnosti se projevilo zejména omezení leteckého provozu na Národním letišti ve Washingtonu po loňském 11. září, ale také pokles zájmu o létání v dalších částech země včetně New Yorku.

I přesto, že se lidé v létě k letecké dopravě vrátili, ztráceji aerolinky stále miliardy dolarů. V ohrožení jsou i další velké letecké společnosti a o záchranu se snaží celá řada menších dopravců.

Miroslav Konvalina, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme