V kolínské automobilce TPCA si polepší. Mzdy stoupnou téměř o 2 procenta

Navýšení platů o necelá dvě procenta nebo nadstandardní odstupné. To je závěr kolektivního vyjednávání v kolínské automobilce TPCA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Automobily na výrobní lince

Automobily na výrobní lince | Foto: TPCA

Zástupci odborů se po dlouhých týdnech s vedením společnosti dohodli na konečném znění nové kolektivní smlouvy už v pondělí. Teprve včera večer ale s detaily dokumentu seznámili všechny zaměstnance.

Téměř dvouprocentní nárůst mezd v automobilce znamená v přepočtu na peníze navýšení platů ve všech tarifních třídách řádově o několik stovek.

Konkrétně zaměstnanci na dělnických pozicích na svých účtech každý měsíc nově najdou i s příplatky o téměř pětistovku víc.

Loni si lidé ve výrobě vydělávali v kolínské automobilce v průměru 29 tisíc korun. Zástupci odborů se se zaměstnavatelem dohodli také na nadstandardním odstupném.

Další novinkou je odměna pět tisíc korun za každých odpracovaných pět let ve firmě. Doteď zaměstnanci tyto peníze dostávali pouze jednou.

Michal Trnka, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme