Nechte se unést. Výroční ročník Febiofestu láká na programové novinky a zavádí divácké akreditace

Z filmu Song to Song | Zdroj: Febiofest

160 filmů, 15 sekcí a celkem 450 projekcí. Takový bude nadcházející 25. ročník Mezinárodního filmového festivalu Febiofest, který odstartuje v Praze v půlce března. Výroční ročník s mottem Nechte se unést představil řadu novinek, většina jeho programu ale zatím zůstává tajemstvím.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

K tradičním sekcím Central Park (distribuční premiéry), Panorama (trendy ze světových festivalů), Nová Evropa (soutěžní sekce začínajících filmařů) či Masters (filmy zavedených režisérů) se přidá výroční Best of, která představí 10 nejoblíbenějších filmů uvedených na festivalu od jeho založení v roce 1993. Promítat se tu budou například snímky Lola běží o život, Mulholland Drive nebo Pianista.

Diváci se dále mohou těšit například na nejnovější snímek Terrence Malicka Song to Song, mysteriózní drama Romana Polanského Podle pravdivé události či nově zrestaurovaná díla francouzské nové vlny. Další filmy odhalí festival v průběhu února a března.

V čele 33člené divácké poroty, která rozhodne o vítězi sekce Nová Evropa, letos zasedne Marta Kubišová. Čestným hostem Febiofestu pak bude francouzský filmař Arnaud Desplechin, který na festivalu uvede režisérskou verzi svého filmu Ismaelovy přízraky.

Festival tradičně doprovodí hudební koncerty, výstavy nebo workshopy. Novinkou letošního ročníku budou několikadenní divácké akreditace, díky kterým si návštěvníci Febiofestu budou moci rezervovat vstupenky jako první.

25. ročník Mezinárodního filmového festivalu Febiofest proběhne od 15. do 23. března v Praze, následně se rozjede do regionů. V hlavním městě se bude promítat v kinech Cinestar na Andělu a na Černém Mostě nebo v kině Ponrepo.

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme