Američtí The Offspring opět zahrají v Česku, lidé je uslyší v Brně a na hradě Loket

Do Česka se příští rok vrátí americká punkrocková skupina The Offspring. Zahraje 20. srpna v amfiteátru na hradě Loket na Sokolovsku, o den později pak na brněnském výstavišti. Za pořadatele to v pátek oznámila Lucie Čunderlíková.

Brno/Loket Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Američtí The Offspring. Archivní foto.

Američtí The Offspring. Archivní foto. | Zdroj: Profimedia

Oba koncerty budou zároveň oslavou čtvrtstoletí festivalu Rock for People, kde kapela The Offspring patřila v roce 2016 k hlavním hvězdám. Areály v Lokti i v Brně se otevřou fanouškům v 15:00, pořadatelé počítají s předkapelami - dvěma zahraničními, jednou českou.

Do Prahy přijeli legendární The Offspring. Největší ohlas měly skoro 20 let staré skladby

Číst článek

Vstupenky jsou v prodeji od pátku. Lístek na koncert v Lokti, kde je menší kapacita, stojí 1490. V Brně mohou zájemci vidět The Offspring naživo za 1190 korun.

The Offspring vznikli v roce 1984 v Kalifornii a spolu s kapelami jako Rancid nebo Green Day se v následující dekádě podíleli na oživení a globálním úspěchu americké punkrockové scény.

Skutečný průlom přišel pro The Offspring v roce 1994, kdy vydali desku Smash. Dobré ohlasy i milionové prodeje zaznamenala také následující alba Ixnay on the Hombre a Americana. Zatím poslední studiová deska Days Go By vyšla v roce 2012.

Kapelu v současnosti tvoří zpěvák a kytarista Dexter Holland, kytarista Kevin Noodles Wasserman, baskytarista Greg Kriesel a bubeník Pete Parada. K hitům na repertoáru patří skladby Self Esteem nebo Why Don't You Get a Job.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme