Šansoniérka Mathieu si podmanila pražské publikum. Poslouchala i první dáma

Ovací vstoje se dočkala francouzská šansoniérka Mireille Mathieu už v první polovině programu ve vyprodaném pražském Kongesovém centru. Jednasedmdesátiletá Mathieu v Praze zazpívala popáté. Poprvé zde vystoupila v roce 1967 na počátku své kariéry. Jedna z největších šansonových legend historie světové hudby pro velký zájem přidala další vystoupení ve středu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzská šansoniérka Mireille Mathieuová vystoupila 24. října v pražském Kongresovém centru

Francouzská šansoniérka Mireille Mathieuová vystoupila 24. října v pražském Kongresovém centru | Zdroj: ČTK

Večer zahájila projekce na obrazovce nad pódiem, která představila různé podoby zpěvačky z minulosti. Poté dorazila svou typickou kolébavou chůzí černovláska s charakteristickou ofinkou a v tmavých šatech a hned zazpívala píseň Il faut croire. Lámanou češtinou pak přivítala publikum a mezi hosty manželku prezidenta Ivanu Zemanovou.

Svým naléhavým zpěvem rozjásala publikum hned v další písni Tous les enfants chantent avec moi a za následující hit La Paloma, adieu se dočkala první kytice z publika. Nadšení fanoušci jí k pódiu nosili květiny téměř po každé písni. Ještě před dvacetiminutovou přestávkou si rodačka z jihofrancouzského Avignonu vysloužila ovace vstoje za dramatické provedení hitu L'hymne a l'amour.

Zpěvačka vystoupila se svým orchestrem, jehož součástí je i smyčcové kvarteto a tři sboristé. Jednoduchou scénu chvílemi osvětlovaly pouze lampičky nad notovými pultíky muzikantů.

Stejně jako před rokem Mathieu představila své nejznámější skladby, jako jsou například Mon credo, Ce n'est rien nebo Prends le temps. Velký úspěch měla Mathieu s písní Non, je ne regrette rien zkomponovanou Charlesem Dumontem. Roku 1959 ji nazpívala slavná Edith Piaf, k níž bývá Mathieu pro svůj zpěv i pohnutý životní osud přirovnávána.

Debutové album En Direct de L’Olympia vyšlo Mathieu pouze rok před prvním pražským koncertem.

„Zájem o vystoupení Mathieu byl obrovský. Zaznamenali jsme velký zájem nejen od českého publika, ale i od fanoušků z okolních zemí. Proto jsme rádi, že i samotná zpěvačka projevila zájem v Praze vystoupit dvakrát,“ uvedla Lucie Nouzová, z pořádající agentury JVS Group.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme