Zemřel Jakub Zedníček. Synovec známého herce přišel o život při dopravní nehodě

Herec Jakub Zedníček zahynul na Nový rok při automobilové nehodě. Informovalo o tom Městské divadlo Brno. Sedmadvacetiletý mladík byl synovcem známého moderátora Pavla Zedníčka.

Brno (Aktualizováno: 16:33 2. 1. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herec Jakub Zedníček (archivní foto)

Herec Jakub Zedníček (archivní foto) | Foto: Městské divadlo Brno

„S hlubokým zármutkem oznamujeme, že v prvních hodinách nového roku 2018 zahynul při automobilové nehodě herec Městského divadla Brno Jakub Zedníček,“ informovalo na svém facebookovém profilu brněnské divadlo.

Jakub Zedníček havaroval po silvestrovské půlnoci na 192. kilometru dálnice D1 ve směru na Vyškov. Narazil do středových svodidel. „Podle prvotního šetření z vozu vystoupil, překonal svodidla a bohužel vstoupil do jízdní dráhy dodávky v protisměrném jízdním pásu,“ píše jihomoravská policie na svém webu.

Herec na místě zemřel. Mluvčí jihomoravské policie Bohumil Malášek serveru iROZHLAS.cz řekl, že byla nařízena soudní pitva.

Sedmadvacetiletý Zedníček vystudoval brněnskou konzervatoř. Sedm let byl členem souboru Městského divadla Brno. Od dětství se věnoval stepu.

„Jakub Zedníček byl významným hercem našeho souboru. V posledních měsících rozdával mnoho radosti našim divákům v roli Richarda Starkeyho v původním muzikálu Bítls,“ uvedlo na svých stránkách brněnské divadlo.

„Nezapomenutelný byl také jeho Buddy Walsh v komediálním muzikálu Donaha! Své stepařské umění zúročil jako kapelník Wallace Hartley v muzikálu Titanic a užíval si také roli Willieho v muzikálu Duch.“

Před šesti lety si Zedníček zahrál ve filmu DonT Stop, který vypráví o partě pěti mladíků v roce 1983, kteří založili punkovou skupinu. Hrál rovněž v krimiseriálu Labyrint. Po boku svého strýce Pavla Zedníčka se pak objevil při moderování soutěžního pořadu Kurňa, co to je? vysílaném na TV Barrandov.

Zedníček se stal loni v březnu otcem. Narodila se mu holčička Maya, kterou přivedla na svět jeho přítelkyně a herecká partnerka z Městského divadla Brno Lenka Janíková.

ako, pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme