Eliška Březinová postoupila z krátkého programu do volných jízd

Účast na mistrovství Evropy si krasobruslařka Eliška Březinová vybojovala až na konci prosince, přesto na něj dorazila ve velké formě. V krátkém programu vybojovala v sedmatřicetičlenném startovním poli 16. místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eliška Březinová je momentálně v krasobruslařské rodině Březinů číslem 1

Eliška Březinová je momentálně v krasobruslařské rodině Březinů číslem 1 | Foto: Michal Jurman

Vůbec poprvé si tak sedmnáctiletá reprezentantka zajistila účast ve volných jízdách, které se v Budapešti pojedou v pátek.

„Krátký program jsem si užila, povedlo se mi to, zajela jsem čistě a jsem celkově spokojená,“ pochvalovala si Březinová po krátkém programu. Za jeho technickou hodnotu dostala dokonce o dva body lepší známku než na mistrovství republiky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Eliška Březinová postoupila z krátkého programu do volných jízd

„Jsem strašně ráda, že jsem se dostala do volných jízd, teď už jenom tu volnou zajet co možná nejlíp.“ Na evropských šampionátech se po šestatřicátém a třicátém místě dostala česká krasobruslařka mezi nejlepší čtyřiadvacítku.


Opět se tak přiblížila ke špičce, ale na nejlepší evropské závodnice to zatím nestačí.

„Abych se s nimi mohla měřit, musím zlepšit provedení a přidat kombinaci dvou trojitých skoků,“ dodala jediná česká zástupkyně v ženské soutěži mistrovství Evropy Eliška Březinová.

Mistrovství Evropy v krasobruslení v Budapešti:

Ženy - krátký program: 1. Sotnikovová 70,73 b., 2. Lipnická (obě Rus.) 69,97, 3. Kostnerová (It.) 68,97, 4. Leonovová (Rus.) 64,09, 5. Meiteová (Fr.) 58,64, 6. Marcheiová (It.) 57,38, ...16. Březinová (ČR) 47,10.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme