Michelle Obamová slaví padesátiny. Narozeninovou oslavu prý protančí

První dáma Spojených států Michelle Obamová má dnes 50. narozeniny. Vzhledem k tomu, že je nejen módní ikonou, ale také zdatnou sportovkyní, oslaví je samozřejmě pohybem. Její muž prý pro ni v Bílém domě přichystal velkou taneční party. Pozvaným pak Barack Obama vzkázal, ať si hlavně vezmou pohodlné boty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První dáma Spojených států Michelle Obamová

První dáma Spojených států Michelle Obamová | Zdroj: Reuters

Michelle Obamová je známá svým sebejistým vystupováním, upřímností a hlavně smyslem pro humor.

Když ji komička Ellen DeGeneresová ve své talkshow vyzvala k souboji v posilování, první dáma neváhala a začala v přímém přenosu dělat kliky.

Slavnou herečku porazila, což ale mnoho lidí nepřekvapilo. Michelle Obamová je totiž velkou propagátorkou zdravého životního stylu. V poslední době bojuje hlavně proti dětské obezitě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zajímavosti o americké první dámě zjišťovala redaktorka Pavlína Nečásková

Za jednu z priorit považuje také vzdělávání. Michelle, rozená Robinsonová, vystudovala sociologii na Princetonu a práva na Harvardu. Těm se věnovala do doby, než se její muž stal americkým prezidentem.

„Chci, aby všechny děti věděly, že k úspěchu nepotřebují, aby se stal zázrak. Je to pouze o jejich volbě, tvrdé práci a vytrvalosti. A proto chci, aby všichni mladí lidé pochopili, že vzdělání je jedna z nejdůležitějších věcí, kterou pro sebe můžou udělat,“ upozornila první dáma.

Michelle Obamová | Foto: Český rozhlas

Pavlína Nečásková, krw Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme