Nevím, proč jsem tam nenechal celou duši, smutnil krasobruslař Verner

Podvanácté a naposledy. Přesně s tímto vědomím odjížděl český krasobruslař Tomáš Verner na letošní mistrovství Evropy. Rozlučka s evropským ledem mu ale nakonec nevyšla podle představ, když obsadil konečné 7. místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Verner obsadil na mistrovství Evropy v Budapešti 7. místo

Tomáš Verner obsadil na mistrovství Evropy v Budapešti 7. místo | Zdroj: ČTK

„Obrovský zklamání. Normálně jsem výřečnej, ale teď se k tomu neokážu vyjádřit,“ hledala se jen těžce slova Vernerovi po pokažené volné jízdě, ve které se z medailové příčky po krátkém programu propadl o čtyři pozice dolů na konečné 7. místo.

Šampionát v Budapešti byl už jeho dvanáctým v kariéře a zároveň i posledním. I proto ho podporovala snad celá soutěžní hala. Ani to ale nakonec nestačilo k tomu, aby mohl odejít z ledu s úsměvem na rtech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nevím, proč jsem tam nenechal celou duši, smutnil krasobruslař Verner

„Je to vážně naposledy, kdy jsem si zabruslil na evropským ledě a nevím, proč jsem tam nenechal celou duši,“ vyčítal si trojnásobný medailista z evropských šampionátů, který největšího úspěchu, tedy evropského zlata, dosáhl před šesti lety v Záhřebu.

Nejraději ale vzpomíná na závod, kterým o rok dříve vstoupil mezi evropskou elitu.

„To byl šok. Byl jsem na mistrovství Evropy pořád okolo desátého místa, jednou jsem chyběl. Záhřeb, kde jsem vyhrál, byl super, ale nejúžasnější vzpomínkou bude stříbrná medaile z Varšavy,“ začíná pomalu s bilancí svých úspěchů rodák z Borovan, který má nyní před sebou už jen poslední velkou výzvu v pozici profesionálního sportovce.

Bylo to dobré, říkal si i přes dvě chyby na krasobruslařském ME čtvrtý Michal Březina

Číst článek

„Třeba mi pomůže Soči a dostanu se z toho. Přepnu se na Soči, pojede to a po olympiádě už si na to třeba ani nevzpomenu,“ doufá Verner, že jeho výkon pod pěti olympijskými kruhy bude také určitým balzámem na čerstvé rány z maďarského šampionátu.

Na něm tento bruslařský elegán potvrdil minimálně to, že evropský led opouští jeden z největších showmanů, který má také jednu z nejoddanějších fanouškovských základen.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme