PORG přišel o dalšího ředitele, po Klausovi mladším rezignoval Martin Metelka

Prestižní soukromá škola PORG přišla o dalšího z ředitelů. Po Václavu Klausovi mladším odešel po třech dnech ve funkci Martin Metelka, který vedl víceleté česko-anglické gymnázium a základní školu v Praze-Krči. Stejně jako Klaus se neshodl s mecenášem Martinem Romanem na dalším fungování školy.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

PORG, gymnázium a základní škola

PORG, gymnázium a základní škola | Foto: Filip Jandourek

Řízení gymnázia a základní školy se Martin Metelka podle svých slov vzdal proto, že dlouholetý sponzor a předseda správní rady skupiny PORG Martin Roman chtěl posílit své kompetence. S tím Martin Metelka nesouhlasil a podal rezignaci.

„Školu musí řídit ředitel. Člověk, který má jasně danou odpovědnost a jehož jméno nakonec stojí na vysvědčení a je tam pod tím podepsán. Problém, který vidím, vyvstává v situaci, kdy škola není řízena z ředitelny, ale odjinud,“ řekl Metelka Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O čem se na elitní škole vedou spory a proč rezignoval i její nový ředitel, zjišťovala reportérka Květa Moravcová

Bývalý šéf ČEZu Martin Roman, který školu v minulosti podpořil desítkami milionů korun, se Radiožurnálu k situaci nevyjádřil. Rodičům žáků ale napsal dopis, ve kterém reaguje na nedávný odchod Václava Klause.

Podle serveru iDNES.cz kromě jiného píše, že žádné "příkré změny" na škole nikdo nepřipravoval, a proto rezignaci vedení Nového PORGu nechápe. Dodával, že Klaus mladší se podle něj cítil stále více jako majitel PORGu.

Samotná škola podle Martina Metelky funguje normálně. Víceleté česko-anglické gymnázium a základní školu od zítřka povede ředitelka celé skupiny PORG Dagmar Dluhošová. Někteří učitelé libeňského gymnázia se ale dalšího vývoje bojí. Metelka byl podle nich zárukou, že škola udrží vysokou laťku kvality.

Květa Moravcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme