Wawrinkovým soupeřem ve finále bude Nadal. Čtyřhru ovládly Italky

Rafael Nadal na Australian Open potvrdil pozici nasazené jedničky. Ve druhém semifinále porazil Rogera Federera a ve finále se utká s dalším Švýcarem Stanislasem Wawrinkou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal se raduje z vítězství nad Rogerem Federerem a postupu do finále

Rafael Nadal se raduje z vítězství nad Rogerem Federerem a postupu do finále | Zdroj: Reuters

Ve 33. Vzájemném utkání si oba soupeři si drželi vlastní podání celou první sadu, ve zkrácené hře si ale Federer nechal Nadala utéct na ztrátu čtyř výměn, kterou už nedokázal stáhnout. Za hodinu hry vyhrál Rafael Nadal první set.

Španěla v Austrálii trápí puchýře na levé ruce a už na začátku druhé sady si je musel nechat ošetřit. Přesto útočil a vynutil si celkem 5 brejbolů při Federerově podání. Ten poslední využil a za 47 minut dovedl druhou sadu do vítězného konce.

Na švýcarské finále dal první nasazený tenista zapomenout hned ve třetí sadě. V její třetí hře sebral Nadal díky velké Federerově chybě svému soupeři podání. To si ale Švýcar vzal okamžitě zpět.

Klíčový moment přišel v sedmé hře. Nadal získal brejbol a při jeho odvracení nepomohla Federerovi páska od sítě. Jeho úder se od ní odrazil za hřiště a Nadal nakročil do finále. Svůj postup dokonal po dvou hodinách a pětadvaceti minutách vítězstvím 7:6, 6:3 a 6:3.

Italky otočily finále čtyřhy

Skvělý obrat ve třetím setu předvedl nejvýše nasazený pár ve čtyřhře žen. Italky Roberta Vinciová a Sara Erraniová prohrávaly v rozhodující sadě už 2:5. Výborným závěrem ale průběh finále zvrátily ve svůj prospěch a po vítězství 6:4, 3:6 a 7:5 se radují z titulu.

První nasazený pár tak obhájil svůj loňský triumf a celkově získali již čtvrtý grandslamový titul ve čtyřhře. Zároveň si Italky udrží pozici nejlepších dvou tenistek v ženském deblovém žebříčku.

Sara Erraniová a Roberta Vinciová vyhráli ženskou čtyřhru na Australian Open | Foto: Reuters

Tenisový turnaj Australian Open (dotace 33 milionů australských dolarů):

Muži:
Dvouhra - semifinále:
Rafael Nadal (1 - ESP) - Roger Federer (6 - SUI) 7:6, 6:3, 6:3.

Ženy:
Čtyřhra - finále:
Erraniová, Vinciová (1-It.) - Makarovová, Vesninová (3-Rus.) 6:4, 3:6, 7:5.

Smíšená čtyřhra - semifinále:
Mirzaová, Tecau (6-Ind./Rum.) - Gajdošová, Ebden (Austr.) 2:6, 6:3, 10:2, Mladenovicová, Nestor (Fr./Kan.) - Čeng Ťie, Lipsky (Čína/USA) 6:3, 6:1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme