Finále Australian Open: Forma Wawrinky budí u favorita Nadala respekt

Finále mužské dvouhry na grandslamovém turnaji nemělo už dlouho tak jasného favorita, jako má letošní Australian Open. Španěl Rafael Nadal se utká se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou, kterému v předchozích dvanácti vzájemných zápasech nepovolil ani set.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španěl Rafael Nadal se ve finále Australian Open utká se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou

Španěl Rafael Nadal se ve finále Australian Open utká se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou | Zdroj: ČTK

Nadal je světovou jedničkou a do zápasu půjde v roli velkého favorita. Navíc bilance, kterou se Švýcarem má, vypadá pro soupeře děsivě. S tak negativní bilancí do utkání o titul už dlouho žádný tenista nenastupoval.

„Série není tím, na co se dívám. Dívám se na to, že hraju proti Rafovi. Je to nejlepší tenista, jeho hra mi dělá problémy, zvláště s mým jednoručním bekhendem to mám proti němu složité. Loni jsem proti němu odehrál pár dobrých zápasů, ten poslední byl hodně těšný,“ uvedl Wawrinka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Forma Wawrinky budí u favorita Nadala respekt

Ten podle svých slov hraje v Melbourne svůj nejlepší tenis. „Fyzicky se cítím výborně, před zápasem jsem měl dva dny na odpočinek. S Djokovičem to bylo stejné, než jsem ho porazil, tak jsem mu třináctkrát či čtrnáctkrát podlehl,“ naráží Wawrinka na to, že už podobně nepříznivou sérii na turnaji jednou zlomil.

Vždyť snad žádný hráč světové špičky se v posledním roce nezlepšil tak jako on. A Nadal dobře ví, že jenom ze zkušeností těžit ve finálovém zápase nemůže.

„Viděl jsem ho hrát proti Novakovi (Djokovičovi) i proti Berdychovi, hraje skvěle. Znám ho, je to i dobrý kamarád. On si finále zaslouží, protože každý rok hraje lépe a lépe. Jeho servis je neuvěřitelný, hraje hodně rychle a v současné době není snadné proti němu hrát,“ nechal se slyšet Nadal.

Ten bude od 9:30 bojovat o svůj čtrnáctý grandslamový titul v duelu s hráčem, který je naopak ve finále turnaje velké čtyřky úplně poprvé.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme