ELH: Plzeň porazila Spartu jediným gólem, Hradec spadl na třetí místo

Ve 42. kole hokejové extraligy se Plzeň díky výhře nad Spartou posunula na druhé místo v tabulce. Zlín se vítězstvím nad Třincem posunul na šesté místo zajišťující přímou účast ve vyřazovacích bojích. Chomutov prohrál popatnácté v řadě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Plzně Tomáš Vlasák (vlevo) a Martin Straka se radují z vítězství

Hráči Plzně Tomáš Vlasák (vlevo) a Martin Straka se radují z vítězství | Zdroj: ČTK

Velmi dlouho čekali diváci v Plzni na gól v zápase s vedoucí Spartou. Nakonec se dočkali pouze jednoho, který posunul Plzeň na druhé místo v tabulce.

Jedenáct minut před koncem měli po faulu Tona domácí výhodu. Dostali se do tlaku a ke střele se uvolnil Tomáš Vlasák, který dělovkou do horního rohu rozhodl o vítězství Indiánů fotbalovým výsledkem 1:0.

Zlín touží po umístění v první šestce tabulky, která nebude muset absolvovat předkolo play-off. Ve 42. kole porazil Třinec, na který se bodově dotáhl a o skóre ho předstihl. Již po první třetině vedli zlínští hokejisté 2:0, o vedení ale přišli.

Třinec totiž měl převahu. Ve druhé třetině snížil Lukáš Galvas a v půlce poslední třetiny vyrovnal Daniel Rákos, o třech bodech pro domácí tak rozhodl až svým druhým gólem v zápase Bedřich Köhler v čase 55:55.

Hradec Králové klesl na třetí místo

Hradec Králové hostil Karlovy Vary a šel hned ve druhé minutě brankou Rastislava Deje do vedení, o deset minut později ale vyrovnal Marek Hovorka.

I na druhý hradecký gól dokázaly Vary odpovědět a ve třetí třetině šly do vedení, když brankáře Kantora prostřelil Petr Pohl. Poslední vyrovnání zařídil 3 minuty před koncem domácí Jaroslav Kudrna a zápas v normální hrací době remízou.

V prodloužení domácí nevyužili přesilovku a gól nepadl. Bonusový bod tak získali v samostatných nájezdech hokejisté Karlových Varů díky gólům Pohla a Zaťoviče.

Hokejové Kladno je nad propastí, na baráž se ale zatím nechystá

Číst článek

O výhře Pardubic nad Slavií rozhodl domácí Petr Sýkora. Pětatřicetiletý útočník nejdřív v první třetině zvýšil na 2:0, a když slávista Stránský ve třetí třetině zápas zdramatizoval a hosté zkusili hru bez brankáře, pojistil Sýkora konečný výsledek 3:1 gólem do prázdné branky.

Čtvrté Vítkovice si poradily s předposledním Kladnem. Hosty sice poslal ve dvanácté minutě do vedení Michal Lukáč, domácí Karol Sloboda ale stihl ještě do první přestávky vyrovnat.

Rozhodlo se v prvních 63 sekundách prostředního dějství. Během třiatřiceti vteřin se prosadili vítkovičtí Jiří Burger s Rudolfem Hunou a poslali domácí do dvoubrankového vedení. To ve třetí třetině ještě navýšili a porazili Kladno 5:2.

Chomutov prohrál popatnácté za sebou

Poslední Chomutov dlouho bojoval o ukončení dlouhé série porážek. Na gól útočníka Komety Michala Kempného odpověděl těsně před koncem druhé třetiny David Hruška a domácí sahali po bodech.

O ty je obral na konci šesté minuty třetí třetiny brněnský Tomáš Svoboda. Svým gólem rozhodl o udržení Komety na pátém místě. Naopak Piráti prohráli už popatnácté v řadě.

V severočeském derby porazil Liberec Litvínov. Domácí se dostali v prvních dvou třetinách do dvoubrankového vedení díky individuální akci Tomáše Urbana a střele Petra Nedvěda.

Na začátku třetího dějství ale zblízka snížil litvínovský Lukeš a domácí museli bránit svůj náskok. Podržel je brankář Melicherčík, ale na střelu Filipa Pavlíka 68 sekund před koncem byl krátký a Litvínov vyrovnal.

V prodloužení Liberec přežil oslabení tří proti čtyřem a o jejich vítězství rozhodl Tomáš Bulík.

42. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 49. Vlasák (Martin Straka, J. Jeřábek). Rozhodčí: Pavlovič, Turčan - Bádal, Charvát. Vyloučení: 7:6. Bez využití. Diváci: 7124.

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Marušák (Leška, Kotvan), 15. Köhler (Urbanec, Tesařík), 56. Köhler (Leška, Balaštík) - 37. Galvas (Orsava), 49. Rákos (L. Havel, Peterek). Rozhodčí: Šindler, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4599.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Slavia Praha 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Tybor (T. Zohorna, Vašíček), 13. P. Sýkora (Somík), 60. P. Sýkora (Cetkovský) - 46. Stránský (Bednář, Kadlec). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 8373.

Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Dej (L. Květoň), 25. Šimánek (Vydarený, Kantor), 58. Kudrna (Frühauf, Vydarený) - 12. Hovorka (Micka, Roman Vlach), 33. Zaťovič (Balán), 46. Pohl (Balán), rozhodující sam. nájezd Zaťovič. Rozhodčí: Minář, Čech - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. Diváci: 4835.

Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 40. D. Hruška (Hřebejk, Malec) - 28. Kempný (T. Svoboda, Kováčik), 46. T. Svoboda (V. Němec). Rozhodčí: Hrubý, Pešina - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 5:5, navíc Malec (Chomutov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3158.

Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 3:2 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 11. T. Urban, 36. P. Nedvěd (Výtisk, Gřegořek), 64. Bulík (Filippi) - 41. Lukeš (Jánský, Hübl), 59. Pavlík (Lukeš, Hübl). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Flegl, Štofa. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. Diváci: 4316.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme