Hokejistům Liberce má do play-off pomoci brankář slovenských mistrů světa Lašák

Už jen devět kol zbývá do konce základní části hokejové Tipsport extraligy. S dvacátým místem v tabulce rozhodně nejsou spokojení v Liberci. Severočeskému klubu má pomoci v boji o postup do play-off brankář Ján Lašák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenský brankář Ján Lašák má pomoci Liberci v boji o postup do play off

Slovenský brankář Ján Lašák má pomoci Liberci v boji o postup do play off | Foto: hcbilitygri .cz

"V Trenčíně jsem měl dohodu, že mohu odejít. Žádná kompenzace nebo vyrovnávání neproběhlo. Všechno se seběhlo velmi rychle," popisuje Lašák rychlý průběh jednání s Bílými Tygry.

O motivaci v novém angažmá má mistr světa z roku 2002 postaráno, cílem pro závěrečnou fázi základní části extraligy je postoupit do play-off. "Když bych necítil šanci a tým by měl sezonu pouze dohrát, tak nevím, proč bych sem chodil," má jasno 34letý brankář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Liberec posílil brankář slovenských mistrů světa Lašák

Premiéra v novém dresu čeká slovenského gólmana už v pátečním utkání, ve kterém Severočeši na domácím ledě vyzvou brněnskou Kometu. Důvěru trenéra Pavla Hynka tak dostává Lašák hned v úvodu libereckého působení.

"Jsme rádi, že to takhle dopadlo. Tenhle krok jsme dlouho zvažovali. Věřím, že bude dobrým impulsem pro tým," přeje si šéf střídačky Bílých Tygrů.

Příchodem dalšího brankáře se výrazně zvýšila konkurence mezi muži v maskách, k dispozici má teď aktuálně dvanáctý celek extraligy tříčlenný tandem ve složení Lašák, Melicherčík a Schwarz. Určenou hierarchii gólmanů nyní v Liberci nemají, prvně jmenovaný proto ví, že uzmout pro sebe místo mezi třemi tyčemi může pouze kvalitními výkony.

"Jestli odchytám jeden duel nebo dvacet zápasů záleží pouze na mě a na mých výkonech. Musím se soustředit jen na sebe," má jasno Lašák, jenž se českým fanouškům vryl do paměti úspěšným působením v Pardubicích.

V extraligovém prostředí na něj tedy bude navazovat v Liberci, kde podepsal smlouvu do konce letošního ročníku.

David Nyč, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme