Dnes naposledy platí dálniční známky pro rok 2013

Platnost ročních dálničních známek na rok 2013 končí a od zítřka už pro jízdu po dálnici musejí mít motoristé pouze kupony letošní emise. Koupit se dají na čerpacích stanicích, pobočkách České pošty i přes internet. Zároveň musí řidiči odstranit starou známku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dálníční kupón pro rok 2014

dálníční kupón pro rok 2014 | Foto: Ministerstvo dopravy

„Je to dáno zákonnou úpravou, že ten kupon, který už není platný, by měl být odstraněn. Na skle nesmí být vylepen,“ upozorňuje náměstek Státního fondu dopravní infrastruktury Zbyněk Hořelica.

Dálniční kupony se dají koupit, jako každý rok, na čerpacích stanicích a na pobočkách České pošty, který je víc než tři tisíce.

Přehrát

00:00 / 00:00

O dostupnost nových dálničních známek se zajímala Eva Kaiserová

Na poštách je konec platnosti starých známek poznat. „Je tu velký rozdíl mezi začátkem ledna nebo koncem prosince. Je větší zájem o dálniční kupony, hlavně o ty roční,“ potvrzuje Jana Sojková z hlavní pošty v pražské Jindřišské ulici.

Státní fond dopravní infrastruktury upozorňuje, že na některých prodejních místech může být po zkušenostech z minulých let nedostatek známek. Řidiči by tedy neměli nechávat nákup nového kuponu na poslední chvíli.

Přinejmenším na hlavní poště zatím problém s počtem kuponů nehrozí. „Zatím jich máme dostatek, takže nebude problém, když někdo přijde a bude chtít i větší množství,“ uklidňuje Jana Sojková.

Oproti loňskému roku se ceny dálničních známek nezměnily. Roční stojí 1500 korun, měsíční 440 korun a desetidenní 310 korun.

Pokuta za jízdu po dálnici bez dálniční známky je až pět tisíc korun a dá se očekávat, že se na jejich kontroly celníci a policisté zaměří.

Eva Kaiserová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme